گوگل در اولین نصیب از ویدیوهای «باورهای خطا سئو» 3 فاکتور اصلی سئو را معرفی کرد. دیدنی می باشد بدانید که دراین کلیپ سعی و سرعت بار گذاری صفحه های وب سایت (Web Performance) تحت عنوان سومین فاکتور تاثیرگذار در سکو بندی حاصل معرفی شد.
به راحتی می توانستیم حدس بزنیم که در یک کدام از ویدیوهای بعدی این موسسه به صورت مفصل بدین قضیه پرداخته می گردد. براین اساس پنجمین ویدیوی باورهای غلط سئو با تمرکز بر مورد سرعت صفحه ها اینترنت منتشر شد.
درین گفتگو، آدا رُز کنون (Ada Rose Cannon) برنامه نویس کمپانی سامسونگ و مارتین اسپلیت (Martin Splitt) تحلیلگر وبمستر ترندز گوگل راجعبه تلاش و سرعت لود صفحه ها اینترنت و نقش آن در سئو کلام کردند.
رُز کنون برنامه نویس مرورگر منحصر سامسونگ در پلتفرم اندروید می باشد و تحت عنوان مهمان این نصیب ابهاماتی را راجعبه رابطه سرعت لود صفحه ها اینترنت و سئو مطرح کرد تا مارتین اسپلیت تمام این ابهامات را با نمونه های جذابش از فی مابین چیره شود.
چرا تلاش و سرعت لود صفحه های اینترنت در سئو اهمیت داراست؟
رُز در این زمینه توضیح اعطا کرد که طولانی تر مردم سراسر جهان از دستگاه های سابق یا این که وب های ضعیف استعمال میکنند و موبایل های هوشمند بالارده و وب های فوق سریع در اکثری از نقاط عالم مهیا وجود ندارد. وی بهاین نکته اشاره نمود که صفحه ها اینترنت بایستی برای همگی مردم سراسر عالم عالی باشند، خیر تنها برای مردمی که به شایسته ترین دستگاه های هوشمند و وب های مالامال سرعت دسترسی دارا هستند. این تفکری هست که گوگل عمیقا به آن این نظر را دارد و در اینراه کارایی های اکثری هم نموده است.
گوگل در سعی هست تا موتور جستجوی خویش را به یک موتور پاسخگو تبدیل نماید، ولی این موتور پاسخگو بایستی توان ارائه شایسته ترین جواب به تمام یوزرها را داشته باشد.
معیارهای اندازه گیری سعی و سرعت تارنما چه مواقعی میباشند؟
رُز اولین سوال خویش را در باب معیارهای اندازه گیری همت صفحه های اینترنت پرسید:
“معیارهای اندازه گیری تلاش صفحه ها اینترنت فقط مرتبط با سرعت لود صفحه های میباشد یا این که به مسائل سئو تکنیکال و Front-end هم مربوط میگردد؟”
اسپلیت در جواب بهاین سوال توضیح اعطا کرد که فاکتورهای متعددی در سئو تاثیر دارا هستند و نمی توانیم بگوییم این معیارها صرفا به یک قسمت معین مربوط می باشند.
در اندازه گیری سعی و عملکرد صفحه های تارنما مورد ها متعددی بازنگری میشود. روزگار لود اولین بایت از برگه (Time to first byte)، زمانه اکران اولین محتوای مفهوم دار (First Meaningful paint) و مواقعی مثل Frame rate فقط بعضا از معیارهای اندازه گیری همت میباشند.
ربات های گوگل به مجموع مواقعی که نشان دهنده تلاش و سرعت صفحه ها سایت شما می باشند اعتنا نموده و تمام این موردها را در گزینش منزلت اثر میدهند.
با دقت به توضیحات اسپلیت، این نکته برداشت می گردد که سرعت وب سایت بخشی از تلاش صفحه ها اینترنت به حساب آورده می شود. طبق آماری که گوگل ارائه داده، 1 تا 3 ثانیه تاخیر در لود وبسایت، نرخ پریدن یوزرها (Bounce rate) را تا 32% ارتقا میدهد.
نکات طلایی در رابطه تاثیر جاوا اسکریپت در کارایی صفحه های وبسایت
در ویدیوهای قبل گوگل که با قضیه ربات های گوگل و جاوا اسکریپت منتشر شدند، درباره ی تاثیر جاوا اسکریپت در کارایی صفحه ها اینترنت حرف گردیده بود، ولی درین گفتمان نکته ای تازه و اما دیدنی دراین باره مطرح شد.
اسپلیت پیش از این در اتفاق افتاد Chrome dev summit در باب سئو سخنرانی کرده بود. وی بهاین نکته اشاره کرده بود که رندر شدن تارنما های سنگین درست شده با جاوا اسکریپت ممکن میباشد تا یک هفته ارتفاع بکشد.
رُز بعداز اشاره به حرف اسپلیت چنین سوالی مطرح کرد:
“آیا وبسایت های سنگین تشکیلشده با جاوا اسکریپت به وسیله الگوریتم های گوگل جریمه میشوند؟”
اسپلیت در جواب توضیح اعطا کرد که به کارگیری از جاوا اسکریپت سبب ساز جریمه شدن هیچ سایتی نمیشود و چنین وبسایت هایی هم میتوانند در نتیجه ها گوگل درجه قابل قبولی به دست بیاورند؛
ولی این تارنما ها در مرحله ایندکس شدن با کندی شدیدی رو به رو میشوند و سرعت ایندکس آنها به وسیله ربات های گوگل به اندازه تارنما های عادی وجود ندارد. علت هم این هست که فولدر های جاوا اسکریپت برای ایندکس شدن نخست وارد مرحله رندرینگ (تبدیل کدهای Javascript به کدهای Html) می گردند.
هر زمانه که منابع موردنیاز برای رندر کردن صفحه ها این سایت در دسترس گوگل باشد، ربات ها این صفحه های را ایندکس مینمایند البته چنانچه این منابع در دسترس نباشد پروسه ایندکس با تاخیر رو به رو میگردد.
اما صرفا مشاجره ربات های گوگل وجود ندارد؛ احتمال اینکه این وبسایت ها برای دستگاه های کهن، ارزان و وب های معدود سرعت تلاش نیکی نداشته باشند بسیار زیاد میباشد و این خلل سبب ساز میگردد رضایت یوزرها هم کاهش پیدا نماید.
انگیزه دائمی گوگل، اکران شایسته ترین نتیجه ها برای جستجوی یوزرها هست. در صورتیکه قرار باشد استعمال از جاوا اسکریپت تلاش سایتی را کاهش داده و سبب کندی در سرعت بار گذاری صفحه ها آن شود، اکران چنین سایتی در حاصل جستجوی یوزرها، انگیزه گوگل را تحت سوال میبرد.
با این وجود حتی در شرایطیکه ربات های گوگل و فرایند ایندکس صفحه ها وب سایت به وسیله کراولرها را نادیده بگیریم، به کارگیری اشتباه از جاوا اسکریپت ممکن میباشد سبب ساخت مشکلاتی در همت تارنما برای یوزرها شود.